VI STÖDJER AFRIPADS – VAR MED DU OCKSÅ

Miljoner skolbarn i utvecklingsländer som Uganda missar upp till 20% av sin skolgång på grund av att de inte har tillgång till hygieniska och effektiva mensskydd.

Flickor tvingas till ohygieniska, hemmagjorda lösningar (tänk tidningspapper, gamla trasor eller löv) istället för bindor och tamponger vilket ofta leder till infektioner och genanta situationer som får många unga tjejer att inte bara missa skolan utan sluta sin skolgång helt. Det här har naturligtvis en stor negativ inverkan på deras framtid.

När vi hörde om det här problemet kände vi att vi ville agera. Vi stödjer därför Afripads – ett initiativ för att motverka den höga avhoppsgraden bland unga skolflickor i Uganda genom att förse dem med lokalt producerade, återanvändningsbara och hållbara bindor. Initiativet ger också varje flicka menstruation- och sexualundervisning.

För varje OHNO BOX som säljs donerar vi till Afripads. Det innebär att du genom att prenumerera på din OHNO BOX stödjer Ugandiska skolflickor så att de ska fortsätta sin skolgång utan avbrott och få den utbildning de förtjänar. Samtidigt stödjer du det Ugandiska samhället och ekonomi genom att fler än 130 kvinnor arbetar för vår partner Afripads, teamet som tillverkar och distribuerar bindorna.

Tack för att du väljer att prenumerera på OHNO BOX och bidrar till en ljusare framtid för unga kvinnor genom din konsumentmakt.

Besök afripads.com

AFRIpads school project 2
AFRIpads logo